سرطان پروستات

پروستات چیست؟
جولای 4, 2016
سرطان مثانه
جولای 6, 2016

سرطان پروستات  

سرطان پروستات جزء تومور بدخیم میباشد که از ناحیه ی خارجی غده پروستات آغاز به رشد مینماید،
کم کم که بزرگتر می شود به ناحیه ی درونی غده پروستات و بعد از آن به بقیه ی قسمتهای بدن منتشر می شود . سرطان پروستات در مراحل نخست  بدون نشانه میباشد، اما کم کم که رشد می کند و سبب فشار بر روی پیشابراه و نشانه های ادراری می شود.

 

عوامل افزایش دهنده ی سرطان پروستات

دلیل ایجاد سرطان پروستات نامشخص  میباشد . اما تعدادی فاکتورهای خطر وجود دارد که احتمال دچار شدن به این بیماری را  بالا می برد که عبارتند از

1)نژاد

این نوع سرطان در نژاد آفریقایی بیشتر از نژاد آسیایی است.

2)افزایش سن

 بیشتر موارد سرطان پروستات در اشخاص مسن اتفاق می افتد

3)سابقه خانوادگی و ژنتیک

 برای مثال پدر یا برادر شخص در سنین پایین 60 سال  دچار به این بیماری شود ، شانس دچار شدن به سرطان پروستات در فزد بسیار زیادتر میباشد.

4)تماس با کادمیوم

5)رژیم غذایی

برنامه ی غذایی که همراه چربی فراوان باشد و مصرف میوه و سبزیجات  در آن کم باشد شانس دچار شدن به سرطان پروستات را بالا می برد.

 

نشانه های سرطان پروستات

 سرطان پروستات شاید در مراحل ابتدایی هیچ گونه علامتی نداشته باشد اما به آهستگی که رشد میکند و بر روی پییشابراه فشارمی آورد، که سبب ایجاد علائمی می شود به صورت است
1)ناراحتی در دفع ادرار
2)درد یا سوزش در هنگام ادرار
3)زیاد شدن تعداد احتیاج به دفع ادرار بویژه شبها
4)دیدن خون در ادرار
 5)تاخیر در آغاز ادرار
 6)احساس احتیاج به دفع ادرار بصورت فوری
 7)جریان ادراری ضعیف می شود بصورتی که مدت زمان بیشتری طول می کشد تا مثانه تخلیه شود.
 در مراحل نخست سرطان پروستات بدون علامت میباشد ، فقط راه مشخص کردن  این بیماری معاینات منظم و دوره ای میباشد.هنگامی که که سرطان پروستات به قسمتهایدیگر بدن گسترش یابد سبب بوجود آمدن علائم دیگری می شود.
مهم ترین  جای برای نفوذ سرطان ، استخوانها به بویژه استخوانهای لگن و ستون مهره ها میباشد. در نتیجه گسترش سرطان، استخوانها  دردناک و حساس می شوند .
زمانی که نخستین علامت  تشخیص سرطان پروستات درد استخوانی ناشی از گسترش سرطان به این ناحیه است.

 

تشخیص سرطان پروستات

یکی از روشهای تشخیص سرطان پروستات معاینه انگشتی از طریق مقعد  میباشد که پزشک به همراه آن سطح پروستات را لمس مینماید.
روش دیگر تشخیص اندازه گیری آزمایشگاهی میزان PSA یا آنتی ژن اختصاصی  پروستات در خون میباشد هنگامی که میزان PSA زیاد باشد و معاینه انگشتی نیز غیر نرمال باشد 60 درصد احتمال وجود سرطان پروستات وجود دارد . در شرایطی که احتمال وجود سرطان بالاست تستهای تشخیص زیاد تری لازم است بویژه نمونه برداری سوزنی از پروستات که با این متد بخش کوچکی از پروستات  را برداشته و زیر میکروسکوپ بررسی مینمایند .اگر نتیجه  نمونه برداری از نظر سرطان پروستات مثبت باشد، باید آزمایشهای های تکنیکی مانندCT   اسکن و MRI برای بررسی گسترش این بیماری  به بقیه ی نقاط بدن لازم است.

 

درمان سرطان پروستات

درمان سرطان موضعی پروستات جراحی و رادیوتراپی میباشد. با کمک جراحی  قسمت در گیرغده پروستات به همراه غدد لنفاوی ناحیه ای برداشته می شود. در رادیوتراپی شعاع های اشعه بر ناحیه سرطانی تابیده می شود. به دلیل اینکه سرطان پروستات به کندی رشد می کند گاهی اوقات اگر بیمار سن بالایی داشته باشد و بیماری در مراحل ابتدایی باشد ، هیچ درمانی برای بیمار انجام نمی شود و فقط تحت کنترل قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *